Αυτό είναι το εντυπωσιακό Apple Park

Η Apple βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργείας των νέων της κεντρικών γραφείων, που μοιάζουν με διαστημόπλοιο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ονομάζονται Apple Park.

Εκεί θα εργάζονται 12.000 άτομα και εκτός από γραφεία, μέσα θα βρίσκεται κέντρο επισκεπτών με Apple Store, δημόσια καφετέρια, γυμναστήριο 100.000 τετραγωνικών για τους εργαζόμενους, υποδομές R&D και αμφιθέατρο 1.000 θέσεων με ονομασία Steve Jobs Theater. Τα νέα κεντρικά αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία σε 6 μήνες από τη μέρα των εγκαινίων.

Apple Park

Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχει γρασίδι όπως και δέντρα, με τη συνολική έκταση των γραφείων να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Οι απαιτήσεις για ηλεκτρικό ρεύμα θα καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με φωτοβολταϊκά των 17 megawatts.

Apple Park

Τέλος, να πούμε ότι λόγω της κατασκευής του, το Apple Park θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς θέρμανση ή air condition για περίπου 9 ολόκληρους μήνες το χρόνο. Κάτι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

[via]