Η ελληνική γαστρονομία φέρνει το καλοκαίρι στην Ευρώπη

 

Στις 7 Ιουνίου 2017 το καλοκαίρι ήρθε να ομορφύνει και να νοστιμίσει τις Βρυξέλλες.

 

 

Ο Δήμος Ixelles και ο Επίτροπος των Βρυξελλών για την Ευρώπη Alain Hutchinson συγκέντρωσαν τους καλύτερους πρέσβεις μαγειρικής από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια πολύχρωμη γιορτή προσφοράς, γεύσεων και ιδεών.

 

Με τον ορεκτικό τίτλο «Les 27 dans votre assiette», δηλαδή  «Οι 27 στο πιάτο σας», τα κράτη μέλη είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις γαστρονομικές τους προτάσεις σε μια κοινή παρουσίαση η οποία άνοιξε την όρεξη του διεθνούς κοινού της πόλης.

Στην εκδήλωση αυτή εκπρόσωπος της ελληνικής κουζίνας ήταν το γνωστό εστιατόριο Philema, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη και Chef Μάνο Μακρυγιαννάκη. Ο Μάνος και η ομάδα του δημιούργησαν και «φίλεψαν» και φέτος με ποιοτικά ελληνικά εδέσματα και εκλεκτά πιάτα το κοινό που βρέθηκε στο χώρο Esplanade, κερδίζοντας κατά γενική ομολογία τις εντυπώσεις.

 

Με «φιλέματα» όπως κρητική ρακή, ταραμά, συκομαΐδα, παστουρμά, τραχανόπιτα, καλαμαράκια, πιτάκια, χαλβά και διάφορες άλλες εγχώριες λιχουδιές, το ελληνικό περίπτερο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές ως η καλύτερη παρουσία στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ευρωπαϊκής κουζίνας.

Η ουσία της γιορτής, πέρα από τη γαστρονομική ενημέρωση του κοινού για τις ευρωπαϊκές γεύσεις, ήταν το κάλεσμα και η συνάντηση πολλών και διαφορετικών λαών γύρω από ένα πανανθρώπινο θέμα: το φαγητό.

Με ποιοτική παρουσία και διάθεση φιλική και γιορτινή, το Philema  υποδέχτηκε και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του με γεύσεις, χαμόγελα και εγκάρδια περιποίηση, υπενθυμίζοντας γι’ άλλη μια φορά τον ελληνικό χαρακτήρα της φιλοξενίας και της δημιουργικότητας.

Πέρα από Έλληνες και ξένους καλοφαγάδες,  από ελληνικής πλευράς το παρών έδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο κ. Α. Παπαθωμάς, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας και της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο κ. Π. Αγραφιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Δ. Αργυρόπουλος,ο πρόεδρος του επιχειρηματικού δικτύου Bucepahlos Γ. Δήμας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Βελγίου κ. Σ. Περδίκης και άλλοι.

 

Photo credits: newsville.be