Ένα Motel αλλιώτικο από τα άλλα

Θα μπορούσα να γράψω για το οτιδήποτε αλλά  αποφάσισα πως θα σήμερα θα σας δείξω ένα motel διαφορετικό από τα άλλα! Δεν φιλοξενεί περιπλανώμενους ταξιδιώτες στη μέση του πουθενά, αλλά πραγματικά ότι χρειάζεται ένας σύγχρονος ταξιδιώτης της μόδας! Ο Βασίλης και ο Ανδρέας είναι οι οικοδεσπότες του Motel Street Boutique στη Λάρισα και είμαι έτοιμη να σας τους συστήσω. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από φίλοι, για σας θα είναι ίσως αυτοί που θα σας φιλοξενήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον! Ξεκινάμε!

 

Παιδιά, το  Motel Street Boutique  είναι ένα  σημείο συνάντησης για εμάς που σας ξέρουμε εδώ και χρόνια, αλήθεια ποια η φιλοσοφία του?

Η φιλοσοφία του καταστήματος… Λοιπόν, όταν ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα θέλαμε να φτιάξουμε μια μπουτίκ με ρούχα του δρόμου. Ένα μαγαζί στο οποίο θα έβρισκαν στέγη όλες αυτές οι premium streetwear εταιρείες οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν στην αγορά της Λάρισας. Πιστεύουμε ότι το όνομα του μαγαζιού δηλώνει ξεκάθαρα και την φιλοσοφία του Motel Street Boutique .

Βασίλη και Αντρέα,ήσασταν πάντα μέσα στη μόδα?Ακόμα και στα χρόνια της νιότης?

Βασίλης:Δεν ξέρω αν ήμασταν πάντα στη μόδα, αυτό που ξέρω είναι ότι ήμασταν πάντα στον δρόμο.

Ανδρέας:Όταν ήμασταν παιδιά γυρνούσαμε όλη μέρα στο δρόμο με τα ποδήλατα τα skate. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τα κόλπα που βλέπαμε και γενικά να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάναμε.

Σκανάρωντας τα ράφια σας εδώ και χρόνια,γνωρίζω πως πρώτοι πάντα φέρνετε τις εταιρίες που ένα ή και χρόνια μετά θα δούμε στην Ελληνική αγορά. Πως το καταφέρνετε?

Γενικά προσπαθούμε πολύ για να υπάρχει στο μαγαζί μας η αφρόκρεμα των streetwear εταιρειών. Κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό, παρακολουθούμε εκθέσεις και διαμορφώνουμε άποψη για τις εταιρείες που θα κυριαρχήσουν στην σκηνή.  Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο φίλων και συνεργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι τα ‘μάτια μας’ αλλά φυσικά βασιζόμαστε πρώτα από όλα στο δικό μας ένστικτο μετά από τόσα χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο.

 

Αντρέα ξέρεις πως σε θεωρώ (όχι μόνο εγώ) γκουρού του Highsnobiety. Ποιος κινεί τα νήματα πίσω από την αντρική μόδα? Που οφείλονται όσα βλέπουμε στις βιτρίνες?

To Streetwear έχει αλλάξει πολύ μέσα στα χρόνια που το παρακολουθώ προσωπικά. Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν να σου πω, πως πίσω από τις τάσεις του streetwear της εποχής μας  βρίσκονται κυρίως μεγάλοι retailers της Αμερικής όπως ο Ronine Fieg  του KITH και φυσικά το Supreme Store της Νέας Υόρκης,  αλλά εγώ είμαι πάντα λίγο πιο ρομαντικός. Πραγματικά πιστεύω πως όλα  ξεκινάνε στο δρόμο, στα party  ,στις πλατείες  και στα bars.

 

Βασίλη,πριν το Motel , ήσουν , αλλά και ακόμα είσαι distributer της γνωστής βερολινέζικης Iriedaily  στην ελληνική αγορά. Πως αποφάσισες και έκανες το βήμα στη λιανική?

Για περίπου 5 χρόνια πριν να ξεκινήσω το μαγαζί ήμουν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την εταιρεία Iriedaily αλλά και άλλες εταιρείες όπως η Bench, και η PANUU. Το 2010 είχα ήδη παρατηρήσει ένα κενό στην αγορά της Λάρισας σε αυτό τον χώρο και επειδή με είχε πραγματικά κουράσει η ζωή στην Αθήνα είπα να κάνω το βήμα και να εγκατασταθώ στην Λάρισα,  ξεκινώντας παράλληλα με την χονδρική και το κατάστημα λιανικής.

Ποιο το feedback του κόσμου? Τι ακούτε?

Γενικά μόνο καλά λόγια έχουμε ακούσει για το μαγαζί. Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι ξέρουν τι αγοράζουν, γνωρίζουν τα brands που κυριαρχούν στην streetwear σκηνή του εξωτερικού και καταλαβαίνουν πως ότι υπάρχει στο μαγαζί είναι ακριβώς το ίδιο προιόν με αυτό που θα έβρισκαν σε μια μεγάλη ευρωπαική πόλη. Και να σου πούμε και κάτι, αλήθεια δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς από το να έρχεται κόσμος και να μας λέει ότι ήταν ταξίδι στη τάδε πόλη στο εξωτερικό, έψαξε όλη την αγορά και βρήκε τα ίδια brands που βρίσκει και σε εμάς.

 

 

Ανδρική street fashion μεταξύ Ελλάδας,  Βερολίνου και Νέας Υόρκης. Ανδρέα, ποια η μεγαλύτερη διάφορα που παρατηρείς?

Η Ελλάδα ακολουθεί την street fashion σκηνή του εξωτερικού αν και γίνονται πολύ αξιόλογες προσπάθειες από ελληνικές εταιρείες. Θα έλεγα ότι αυτή την στιγμή κυριαρχεί η σκηνή της Αμερικής καθώς ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για άνετες, φαρδιές γραμμές και logos, στοιχείο που χαρακτηρίζει την Αμερικάνικη street fashion.

 

Κρίση.Σας επηρέασε θετικά, αρνητικά;  Θα λέγατε πως κερδίσατε κάτι μέσα σε αυτό το διάστημα?

Εμείς ανοίξαμε ακριβώς πάνω στην κρίση, το 2010, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο μας επηρέασε ή κατά πόσο θα ήταν καλύτερα για το μαγαζί αν δεν είχε εκδηλωθεί.  Σίγουρα όμως η κρίση σε ωθεί να βρεις καινούργιους τρόπους  να προωθήσεις τα προιόντα σου και την δουλειά σου αν ενδιαφέρεσαι για αυτή πραγματικά. Έτσι το 2012 ξεκινήσαμε το νέο μας project, το www.daggers.gr ένα δυαδυκτιακό κατάστημα όπου διαθέτουμε όλες μας τις συλλογές μας, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό της Λάρισας. Μέσα σε λίγα χρόνια  έχουμε καταφέρει και στέλνουμε παραγγελίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και ναι, σίγουρα αυτό είναι κάτι το θετικό.

 

Τι μπορούμε να περιμένουμε από  το Motel Street Boutique στο μέλλον?

The finest streetwear brands, as always!!!

 

 

FB : Motel Street Boutique

Instagram: Motel Street Boutique

Online street boutique: Daggers