Eσείς είδατε τα Pink Flamingo που πετάνε στο κέντρο;

Ο Βασίλης Καλλίδης ακόμα μία φορά μας εκπλήσει ευχάριστα!

 

 

 

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις αν κάτι είναι νόστιμο και φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι.

 

Ο Βασίλης Καλλίδης, μετά το Uberness, δεν σταματάει να δημιουργεί και φέτος φέρνει το Χονγκ Κονγκ στο κέντρο της πόλης.

Τα dim sum άρεσαν πάντα στον Βασίλη Καλλίδη. Η ιδέα, όμως, για ένα στέκι με κινέζικα dumplings ατμού, ήταν ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ – όπου παρακολούθησε μαθήματα και δοκίμασε τα καλύτερα dumplings.

Επιστρέφοντας η εμπειρία και η γνώση του πήραν σάρκα και οστά, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το φανταστικό «Pink Flamingo», που άνοιξε πριν λίγες μέρες στην μικρή οδό Σκούφου, πάνω από το Σύνταγμα.  Λίγα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, μία μικρή σάλα στον επάνω όροφο και ένα μικρό menu που πρέπει να δοκιμάσεις ολόκληρο. 

Τρεις διαφορετικές εκδοχές dim sum, μια χορτοφαγική με αρακά, γλυκοπατάτα, πορτοκαλί φακές, κάρι και τζίντζερ, μια με χοιρινό και τζίντζερ και μια κοτόπουλο-γαρίδα, που είναι πεντανόστιμα & ένα bao bun, ασιατικό ψωμάκι ατμού δηλαδή, η γέμιση του οποίου θα αλλάζει κάθε εβδομάδα και πρέπει όλοι να πούμε πόσο νόστιμο και οργασμικό είναι.  Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα, ελληνικά υλικά, τα παίρνεις στο χέρι, επάνω σε χαρτί με ροζ φτερά, και μπορείς να τα συνοδεύεις με κινέζικη μπίρα ή αναψυκτικά Three Cents.

Στο τέλος, αν θελήσεις κάτι γλυκό, υπάρχει παγωτό βανίλια σε ξυλάκι και sause φτιαγμένη από τα χεράκια του Βασίλη.

Οι τιμές είναι κάτι που πρέπει να τονίσουμε. Εδώ θα δοκιμάσεις κάτι πολύ διαφορετικό και δεν θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου. Απόψε λοιπόν μη φας σουβλάκια. Πήγαινε μέχρι το Pink Flamingo και θα μας θυμηθείς. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από το Instagram.