FW bags : Ξύλινες δημιουργίες με άρωμα Μυκόνου

 

 

Τη  Σάντυ τη γνώρισα χρόνια πριν (δεν θα πω πόσα και φανούν και  τα χρόνια μας!) στην καθιερωμένη βόλτα μου στα σοκάκια του Ναυπλίου.  Αυγουστιάτικο βραδάκι, λίγο πριν τα γενέθλια  μου,έκανα το μέγα λάθος και μπήκα μέσα στο μαγαζί της γιατί σαν κλασσική γυναίκα εντόπισα  ξύλινη  τσάντα- έρωτα για πρώτη μου φορά!  Μου έκανε το κονέ με το  FW αντικείμενο του πόθου μου και πιάσαμε κουβέντα! Εγώ έφυγα με δώρο στον εαυτό μου, και αυτή έμεινε με μία ακόμα θαυμάστρια. Έκτοτε, σχεδόν αυτοεξορίζομαι κάθε χρόνο από το σπίτι μου, αφού συλλέγω τα δημιουργήματα της,που στο τέλος βλέπω να με φιλοξενούν αυτά..ξύλινα κεραμίδια θα έχω πάνω στο κεφαλάκι μου όπως λέει ο μπαμπάς! Λοιπόν αγάπες, θα σας συστήσω τη μοναδική Σάντυ, που σαν άλλος (ΞΕΚΑΘΑΡΑ όμορφος,ξανθός,θηλυκός και ανήσυχος ) Τζεπέτο δίνει μορφή στο ξύλο.

Χαζεύοντας τα social media σου παρατηρώ ,τσάντες ,γάτες και πολύ ξύλο! Ποια είσαι αλήθεια Σάντυ;

 

Όμορφη Αναστασία, δεν ξέρω αν υπάρχει μια λέξη που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει. Αν ρωτήσεις βέβαια τους φίλους μου θα σου έλεγαν  κάτι σε ‘τρελή ονειροπόλα’! Εγώ θα συνεχίσω , λέγοντας σου πως σίγουρα είμαι ένα δημιουργικό ανήσυχο πνεύμα. Απεχθάνομαι τη στατικότητα σε οποιονδήποτε τομέα! Σίγουρα ένα κοινωνικό άτομο με ένα μεγάλο χαμόγελο και πολύ αγάπη για όλους! Κρύβω βέβαια και μια μελαγχολία.. που όμως αυτή συντελεί στο να γίνομαι πιο παραγωγική..ανάποδος άνθρωπος (χεχε)!
Στα social  media δεν θα σταματήσεις ποτέ να βλέπεις τα ‘παιδάκια μου’ (τις τσάντες μου), είναι το πολυτιμότερο κατόρθωμα μου μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα συσσωρευμένης  ενεργείας και έμπνευσης.. Όσον αφορά τα γατάκια, λατρεύω τα ζώα και μάλιστα αποτελούν και πηγή έμπνευσης σε ορισμένα σχέδια μου..

 

 

Πως δημιουργήθηκε αυτή η ιδιαίτερη   σχέση σου με το ξύλο ;

Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να φτιάξεις από ξύλο;! Από την παιδική ηλικία μου ακόμη, έχω εικόνες του μπαμπά μου να μαστορεύει πράγματα μέσα στο σπίτι μας.. Κάθε φoρά λοιπόν, καθόμουν και εγώ δίπλα του και χάζευα τις δημιουργίες του, κάποιες φορές έπαιρνα και τον ρόλο του βοηθού και αυτή ακριβώς ήταν η πρώτη μου επαφή με το ξύλο! Θέλω να σε ενημερώσω πως ο μπαμπάς μου ουδεμία σχέση έχει με μαραγκό.. Γνωρίζοντας λοιπόν το ταλέντο του, αποφάσισα να το ‘εκμεταλλευτώ’ σε μεγαλύτερη πιο ηλικία και έτσι ξεκινάει το όμορφο ταξίδι των FW bags..

 

 

Γνωρίζω ότι ήσουν η πρώτη που ξεκίνησε ένα τέτοιο εγχείρημα. Αλήθεια,πως γεννήθηκε η ιδέα της ξύλινης τσάντας;

Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια αν είμαστε ‘πρώτοι, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι που ασχολήθηκαν και νωρίτερα με την  κατασκευή ξύλινων αξεσουάρ ανά τον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και αυτός ήταν και ο λόγος που με παρακίνησε ώστε να δημιουργήσω ένα brand το οποίο θα βασίζεται στην ιδιαιτερότητα-μοναδικότητα.

 

 

Ελλάδα του 2017..πόσο εύκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να τολμήσει να κυνηγήσει το όνειρο του;

 Τα όνειρα μας πρέπει να τα κυνηγάμε πάντοτε Αναστασία! Όταν πιστεύεις και αγαπάς το ‘όνειρο’ σου, θα το πραγματοποιήσεις! Με επιμονή, υπομονή και σίγουρα με κόπο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στη ζωή μας. Σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα  αλλά δεν μου αρέσει να χάνω την αισιοδοξία που με διακατέχει!  Επομένως, προτείνω σε όλους να τολμούν και να μην τα παρατάνε στα δύσκολα..εξάλλου προσωπικά, τα ‘εύκολα’ δεν μου άρεσαν ποτέ!

Από το Ναύπλιο στη Μύκονο. Μίλησε μου για την απόφαση σου αυτή.

Και εδώ ακριβώς εμφανίζεται ‘η τόλμη’ που συζητούσαμε πριν. Δύσκολη απόφαση μπορώ να σου πω, αλλά δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή! Η απόφαση λοιπόν αυτή ήρθε από την ανάγκη μου να κάνω το ‘επόμενο βήμα’. Το Ναύπλιο είναι η αρχή όλων και δεν θα πάψει ποτέ να είναι.. αλλά με σταθερά και αργά βήματα πρέπει να εξελίσσεσαι με οτιδήποτε και αν έχεις καταπιαστεί! Τον χειμώνα θα ανοίξουμε και το showroom μας εκεί!

 

 

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με την κατασκευή της ξύλινης τσάντας. Με τη σειρά μου θα ρωτήσω. Συναγωνισμός,ανταγωνισμός η αντιγραφή;

 

Αναμενόμενο. Ελεύθερη αγορά.. Δεν μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτηση σου καθώς δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά, αρά δεν μπορώ να γνωρίζω αντίστοιχα και το κίνητρο τους.  Προσωπικά όσο παράδοξο και να σου φανεί, με χαροποιεί ιδιαιτέρως διότι αυτό σημαίνει πως η δουλειά μου έχει ενδιαφέρον και ενδεχομένως να αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάποιους. Το να υιοθετήσεις μια ιδέα και να την εξελίξεις είναι όμορφο.. αλλά το να την αντιγράψεις πιστά, νομίζω είναι έλλειψη φαντασίας. Νομίζω πως απάντησα στην ερώτηση σου.

 

Ποια η επίδραση της κρίσης στην Ελλάδα  πάνω στο FW? Σε επηρέασε αρνητικά/θετικά,κέρδισες ή έχασες κάτι;

Ακριβώς με γνώμονα την κρίση και την τεράστια επιρροή της στην καθημερινότητα όλων μας, αποφασίσαμε οικογενειακά να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές στα προϊόντα μας. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω παρατηρήσει κάποια αξιοσημείωτη επίδραση. Ίσα, ίσα ο κόσμος πλέον επιλέγει  πιο ιδιαίτερα σχέδια χωρίς να’ υπολογίζει’ την τιμή και αυτό φαντάζομαι διότι πλέον υπάρχει μια στροφή όλων προς το χειροποίητο και την ποιότητα. Το γεγονός αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως καθώς υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες σχεδιαστές και είναι κρίμα να υποσκιάζονται από  καθετί ‘εμπορικό’ και ‘τυποποιημένο’.

 

 

 

 

‘Εχω συλλογή από τσάντες σου το παραδέχομαι! Ποια η διαδικασία κατασκευής για να φτάσει στα χεράκια μου ένα δημιούργημά σου;

Έχεις .. και πραγματικά σε ευχαριστώ για την υποστήριξη σου και την αγάπη που μου έχεις δείξει! Η διαδικασία είναι μεγάλη, δύσκολη αλλά υπέροχη! Στην αρχή πρωταγωνιστικό  ρόλο έχω εγώ με το σχέδιο μου, έπειτα την σκυτάλη αναλαμβάνουν οι γονείς στη κατασκευή. Εγώ, δεν λείπω βέβαια, σαν μπαμπούλας από πάνω, διορθώνω και κάνω παρατηρήσεις (χεχε).Ο καθένας έχει τον ρόλο του αλλά όλοι μαζί κάνουμε τα μαγικά μας κόλπα και φτάνουμε στο αποτέλεσμα.. τις FW bags!

Εκτός από εμένα που σε ξέρω! Ποιο το feedback του κόσμου;

Ένα θέλω να σου πω, μέσα στο μαγαζί γνώρισα τις δυο κολλητές μου πια, φίλες! Λατρεύω τις αντιδράσεις του κόσμου όταν αντικρίζουν τις ξύλινες τσάντες μου και είμαι στη διάθεση τους για οτιδήποτε χρειαστούν. Αυτό σημαίνει πως ότι και να σε απασχολεί, το αφήνεις στην άκρη και χαμογελάς! Σέβομαι τον κόσμο που επιλέγει να μπει στο κατάστημα μου (είτε ψωνίσει, είτε όχι). Και μόνο το ενδιαφέρον που μου δείχνουν με τα όμορφα σχόλια τους, μου δίνει το κίνητρο να συνεχίζω ακόμη πιο δυναμικά! Το feedback είναι θετικό και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη γι’ αυτό!

Σάντυ τι άλλο να περιμένουμε από εσένα και το  FW στο μέλλον; 

 

Τελευταία, στη συλλογή μας πέρα από τις ξύλινες τσάντες, παπιγιόν και γραβάτες, εδραίωσαν τη θέση τους τα κοσμήματα και τα καπέλα! Φυσικά και δεν θα σταματήσουμε εκεί.. αλλά δεν θα σου αποκαλύψω τίποτα ακόμη ώστε να σε κρατάω σε εγρήγορση! Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να σας εκπλήσσω, οπότε μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τα social media των fw feelwood bags και δεν θα χάσετε!  This is a promise!

 

 

 

 

 

 

 

FW bags – Feelwood

Site :            http://www.fwbags.com
Facebook:   FW feelwood bags
Instagram:  FW_bags
Contact:      info@fwbags.com
                     +30 697 013 7989
Find us: Dilou 4 Street , Mykonos