Μια βραδιά στα Λαδάδικα

Μία ξεχωριστή ξενάγηση στις γεύσεις των Λαδάδικων πραγματοποιείται την Τετάρτη  5 Απριλίου.

 

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, χαρτογραφούμε το γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης σήμερα, αναζητούμε τα σημεία που το παρελθόν συνδέεται με το παρόν αλλά και τις μεγάλες αλλαγές στις συνήθειες και στις γεύσεις που σημειώθηκαν μέσα στο χρόνο.
Εξαιρετικά εδέσματα, ωραίοι άνθρωποι, πλούσιες αφηγήσεις και άγνωστες ιστορίες μιας γειτονιάς με μοναδικό χαρακτήρα δίνουν τον τόνο σε έναν απολαυστικό περίπατο βραδινό, διασκεδαστικό και χορταστικό.
Σημείο συνάντησης: Λιμάνι Θεσσαλονίκης μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Κινηματογράφου, Προβλήτα Α’ 
Ώρα: 18:30 
Συμμετοχή: 15 ευρώ

 

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

 

 

 

Πληροφορίες -Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com και στο 6978186900- 1