Nicoleta Chocofreta: Μια κουβέντα με την fashion blogger Νικολέτα Οικονόμου

 

Αρχικά θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα για εσένα!

Γεια σας!Ονομάζομαι Νικολέτα και είμαι 27 χρονών. Εδώ και περίπου τρία χρόνια ασχολούμαι με το blogging και πρόσφατα ξεκίνησα κανάλι και στο youtube.

 

 

Και  γιατί  Chocofreta, Νικολέτα;

Xαχαχαχαχαχ. Ήθελα ένα όνομα που να είναι κοριτσίστικο και χαριτωμένο και να ταιριάζει με το όνομά μου, έτσι προέκυψε το σοκοφρέτα. Είναι αστείο σαν παρατσούκλι αλλά πολλοί με θυμούνται εξ αιτίας αυτού. Πολλοί με φωνάζουν σοκοφρέτα πλέον.

 

Αυτό που με εντυπωσιάζει σε εσένα, είναι ότι δεν πλασάρεις το κοινότυπο μέσα από το blog σου  Nicoleta chocofreta ,αλλά ένα ολόκληρο δικό  σου τρόπο ζωής. Πως ξεκίνησε η ιδέα;

Η άποψη μου για το blogging είναι ότι δεν παρουσιάζεις απλώς τον τρόπο που ντύνεσαι αλλά την γενικότερη αισθητική σου σαν άνθρωπος. Θέλω να ποστάρω φωτογραφίες από τα μέρη που πηγαίνω, από το σπίτι μου και γενικά όλα αυτά που μου κινούν το ενδιαφέρον.

 

 

Σε παρακολουθώ χρόνια τώρα και το ξέρεις. Έχω να πω πως δεν είσαι άλλη μια mainstream fashion blogger και το θαυμάζω. Πως είναι να μην ακολουθείς το ρεύμα του ελληνικού instagram;

Σε ευχαριστώ καταρχάς για τα καλά σου λόγια!Ξέρεις δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες του στυλ mainstream κτλ. Όλες οι κοπέλες που έχουν ένα μπλογκ εκφράζονται μέσω αυτού και είναι λογικό να βλέπεις πολλά και διαφορετικά στυλ . Εγώ έχω ένα τρόπο που ντύνομαι και νομίζω μου ταιριάζει , μ΄αρέσει να βλέπω και άλλες κοπέλες να ντύνονται με τρόπο που είναι διαφορετικό από τον δικό μου.

 

Η ερώτηση που αγαπώ να θέτω. Ελληνίδες fashion bloggers,influencers και brand ambassadors. Ποια η γνώμη σου;

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βλέπεις πάρα πολλά κορίτσια που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό , πράμα το οποίο είναι πολύ θετικό. Μου αρέσουν πολλές bloggers πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Η αγαπημένη μου είναι η nadia is dead simon,  aka nadia drogoui, την θεωρώ από τις πλέον ιδιαίτερες μορφές στο χώρο του ελληνικού blogging. Η MAVRU blog μου αρέσει επίσης πολύ, οι φωτογραφίες της είναι πολύ ιδιαίτερες.

Έχεις ιδιαίτερο στυλ,διαφορετικό. Ποιες επιρροές δημιούργησαν την εικόνα σου; Υπάρχει κάποιο icon,κάποιο ρεύμα η κάποια παιδική ανάμνηση που σε έχει επηρεάσει;

Η μουσική σίγουρα με έχει επηρεάσει πολύ όπως και ο κινηματογράφος. Γενικότερα η pop culture, οι παλιές ασπρόμαυρες ταινίες με τον james dean, η grunge μουσική , η Bettie Page, το υπέρ θηλυκό Briggite Bardot και η αριστοκρατικότητα των 70’s . Τα γενικότερα ερεθίσματα που έχει ο καθένας μας, τα ταξίδια που έχει κάνει, ο κόσμος ο οποίος έχει γνωρίσει τον βοηθάνε κατά κάποιο τρόπο να βρει τον εαυτό του, άρα και το προσωπικό του στυλ.

 

Η επαρχία μπορεί είτε ν αναδείξει είτε να αφανίσει τη διαφορετικότητα .Το ξέρουμε και το βλέπουμε καθημερινά. Όσον αφορά την εικόνα σου σε έχει δυσκολέψει αυτό στην Καρδίτσα;

Σίγουρα η επαρχία δεν είναι πολύ ανοιχτόμυαλη σε θέματα που αφορούν το προσωπικό στυλ ενός ανθρώπου. Αλλά από ένα σημείο και μετά απλώς δεν σε νοιάζει αν κάποιος σε κοιτάξει λίγο περίεργα ή στην χειρότερη περίπτωση να κοροιδέψει αυτό που φοράς. Δεν θεωρώ βέβαια ότι ντύνομαι ιδιαίτερα περίεργα για να με προσέχει κάποιος πολύ. Θα φορέσω κανένα περίεργο γυαλί και ίσως με κοιτάξει κάποιος με απορία αλλά μέχρι εκεί.

 

Όμορφα μέχρι εδώ. Τώρα και κάτι πρακτικό.  Όσον αφορά τις συνεργασίες σου και το στήσιμο της δουλειάς σου,πως τις επιλέγεις  και ποια η διαδικασία που ακολουθείς μέχρι το τελικό αποτέλεσμα;

Η φωτογραφία είναι πολύ σημαντική σε αυτό που κάνω , οπότε είμαι πολύ τελειομανής με το κομμάτι αυτό. Έχω το ρούχο και σκέφτομαι μέρος που θα ταίριαζε να το φωτογραφίσουμε, τι μακιγιάζ ταιριάζει επίσης. Κάπως έτσι στήνεται σιγά σιγά το κομμάτι αυτό. Θέλω να δημιουργώ κάτι σαν μικρές ιστορίες μέσω των φωτογραφιών μου και θέλω επίσης να είμαι διαφορετική κάθε φορά επειδή βαριέμαι πολύ εύκολα.

 

V-blogging και Νικολέτα. Πως πήρες την απόφαση να τολμήσεις αυτού του είδους την προβολή;

Το να προβάλλεσαι στα social media δεν είναι πλέον κάτι περίεργο. Πολύς κόσμος ακόμα και αν δεν ασχολείται με το κομμάτι του blogging προβάλλει την ζωή του μέσω των μέσων δικτύωσης. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το blogging επειδή όταν σπούδαζα Φιλοσοφία, συνειδητοποίησα μια μέρα το πόσο μου αρέσουν τα ρούχα και το πόσο διαφορετική μπορείς να είσαι κάθε μέρα μέσω αυτών. Τα ρούχα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα ακόμα και όταν έχεις μια χάλια μέρα, εμένα τουλάχιστον! Κάπως έτσι μπήκα και γω σιγά σιγά στον χώρο αυτό.

Last but not least.. Τι θα συμβούλευες Νικολέτα όσον αφορά το στυλ;

Θα συμβούλευα να μην ακούτε καμία συμβουλή. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες υποτίθεται όσον αφορά τι ρούχα ταιριάζουν σε ποια σώματα κτλ, αλλά μια ιδιαίτερη προσωπικότητα μπορεί να σπάσει τους κανόνες. Να τολμάτε να φοράτε ότι σας κάνει χαρούμενους και με αυτοπεποίθηση ακόμα και όταν αυτό είναι παράταιρο. Το στυλ δεν έχει κανόνες.

 

Site:             nikoletachocofreta.gr

Instagram: nikoletachocofreta

Facebook :  Nicoleta chocofreta.

YouTube :Nicoleta chocofreta channel